0

0.00 zł

razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto

30 cm TORTOWA rozkładana forma SERCE, BIOPAN® GOLD

Kod: DA29204

Rozkładana forma ze stali, ze złoto-miedzianą nieprzywierającą powierzchnią
premium BIOPAN® GOLD, która jest łatwa w utrzymaniu. Wykorzystasz ją
na pieczone czy niepieczone torty, serniki i słone przysmaki.

Cały opis
Cena dla Ciebie
46.90 z VAT
Dostępne
Dostawa GRATIS powyżej 299.00 zł (cena regularna 16.90 zł)
Możliwość zwrotu towaru w ciągu 14 dni

Szczegółowy opis

Rozkładana forma ze stali, ze złoto-miedzianą nieprzywierającą powierzchnią
premium BIOPAN® GOLD, która jest łatwa w utrzymaniu. Wykorzystasz ją
na pieczone czy niepieczone torty, serniki i słone przysmaki.

ROZKŁADANA FORMA TORTOWA w kształcie serca, z metalową sprzączką
dla łatwego odpinania obręczy, spód z krawędzią do przenoszenia i serwowania,
ze stali, ze złoto-miedzianą nieprzywierającą powierzchnią premium BIOPAN® GOLD,
która jest łatwa w utrzymaniu i ma długą żywotność.

Premium BIOPAN® GOLD łatwe wyjmowanie gotowych pyszności z foremek.
Wymiary z tacą 30 x 30 x 8 cm, forma 27 x 27 x 7 cm.

forma tortowa SERCE

  • foremka z praktyczną metalową sprzączką dla łatwego odpinania obręczy, paktyczne dno z krawędzią do prostego przenoszenia i następnie serwowania

 

 

  • Zastosujesz ją do pieczonych czy niepieczonych tortów, serników i słonych przysmaków.

 

Formy nadają się do piekarników elektrycznych, gazowych i konwekcyjno-parowych.

TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!

Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że ​​pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊

Darmowe akcesoria

Części zamienne