Kod: DA25482
BIOPAN® GOLD forma na babkę 1400 ml, Ø 23 cm. Oryginalny kształt oraz nieprzywierająca powłoka premium dla łatwego wyjmowania wypieku. Odpowiednia do wszystkich typów piekarników, bez PFAS, łatwo się czyści. Do słodkiego i słonego pieczenia.
BIOPAN® GOLD forma na babkę 1400 ml, Ø 23 cm. Oryginalny kształt oraz nieprzywierająca powłoka premium dla łatwego wyjmowania wypieku. Odpowiednia do wszystkich typów piekarników, bez PFAS, łatwo się czyści. Do słodkiego i słonego pieczenia.
Elegancka forma na babkę z jakościową złoto-miedzianą powierzchnią nieprzywierającą premium BIOPAN® GOLD. Dzięki oryginalnemu kształtowi i perfekcyjnej nieprzywieralności wyczarujesz deser, który przyciąga uwagę nie tylko wyglądem, ale też łatwością wyjmowania z formy.
1. Czy mogę myć formę w zmywarce?
Tak, ale dla dłuższej żywotności powłoki zalecamy mycie ręczne.
2. Jak zapobiec przywieraniu ciasta?
Stosuj zasadę „TŁUSZCZ TO NAJLEPSZY KUMPEL” – szczególnie przy ciastach niskotłuszczowych zawsze lekko natłuść formę.
3. Czy nadaje się do pieczenia bezglutenowego?
Tak, BIOPAN® GOLD sprawdzi się także przy ciastach bezglutenowych – polecamy tylko dokładne natłuszczenie formy, bo takie wypieki są bardziej kruche.
4. Czy mogę piec w niej także dania wytrawne?
Oczywiście – forma nadaje się na galarety, pieczeń rzymską, wytrawne zapiekanki oraz ciasto chlebowe.
Parametry techniczne :
Formy nadają się do piekarników elektrycznych, gazowych i konwekcyjno-parowych.
TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!
Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊
Z dumą gwarantujemy, że wszystkie nasze produkty przeznaczone do kontaktu z żywnością spełniają rygorystyczne normy i przepisy Unii Europejskiej. Zobowiązujemy się do przestrzegania Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004, (WE) nr 2023/2006, (UE) nr 10/2011 oraz innych odpowiednich dyrektyw, zapewniających, że nasze produkty są bezpieczne i nie zagrażają Twojemu zdrowiu. Wszystkie nasze produkty są testowane oraz certyfikowane, aby spełniały najwyższe standardy bezpieczeństwa i jakości. Dziękujemy za zaufanie oraz wybór naszych bezpiecznych i jakościowych produktów.
Producent / Importer: Vaše Dedra s. r. o., Podhradní 69, Česká Skalice, Republika Czeska
Kontakt





