Twoje zakupy

0.00 zł

Razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Zwykle: 998.90 zł
499.90 z VAT
Ostatnie sztuki na magazynie
Dostawa GRATIS powyżej 159.00 zł (cena regularna 14.90 zł)
Możliwość zwrotu produktów do 14 dni

Szczegółowy opis

Ostrze noży jest ręcznie tworzone z 67 warstw stali damasceńskiej w skomplikowanym procesie nawarstwiania i przenoszenia stali o różnych zawartościach węgla. Rezultatem jest luksusowy strukturalny wzór na ostrzu, który jest oryginalny dzięki ręcznej produkcji każdego noża.
Metoda ta daje nożom najlepsze cechy - są niewiarygodnie ostre, wytrzymałe i trwałe.

SAKAI 67 CHEF nóż szefa kuchni. Długość ostrza: 200 mm, długość całkowita: 325 mm, grubość ostrza: 2,5 mm. Waga: 230 g.

SAKAY 67 layers DAMASCUS JAPAN STEEL

  • ostrze noża jest wykonane ręcznie z 67 warstw damasceńskiej stali japońskiej;
  • posiada luksusowy wzór strukturalny, który został stworzony przez nawarstwianie i przenoszenie stali o różnych zawartościach węgla;
  • nóż jest perfekcyjnie ostry i dwustronny;
  • ergonomiczna rękojeść uwykonana z materiału MICARTA, który zawiera włókno lniane i żywicę, swoją strukturą przypomina drewno;
  • ostrze i rękojeść tworzą jedną całość, a zatem nie ma ryzyka, że ostrze wypadnie z uchwytu, jak w przypadku tanich noży.

Micarta zastosowana na rączce jest trwałym wielowarstwowym materiałem, który zawiera włókno lniane i żywicę, a swoją strukturą przypomina drewno. W nożach jest popularna ze względu na swoją wytrzymałość i odporność. Rękojeść jest stworzona w kombinacji ze stalą nierdzewną (430 s /s).

“Konstrukcja noża i materiał są specjalnie zaprojektowane do codziennego krojenia i siekania dużej ilości jedzenia...”

Darmowe akcesoria

Części zamienne

SAKAI 67 CHEF nóż szefa kuchni, 200 mm
499.90
do koszyka