0

0.00 zł

razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto
Grubościenna brytfanna BIOPAN 30 x 23 x 4 cm, objętość 1500 ml

Kod: DA780301

Grubościenna brytfanna BIOPAN 30 x 23 x 4 cm, objętość 1500 ml

Kod: DA780301

GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN® rozm. "M".
Nieprzywierająca ceramiczna powierzchnia wewnętrzna BIOPAN® zapewnia, że żywność nie przywiera, nie przypala się oraz nie zawiera żadnych toksycznych substancji. Łatwa konserwacja, długa żywotność.

Cały opis
Cena dla Ciebie
37.90 z VAT
SPRZEDAŻ ZAKOŃCZONA
Dostawa GRATIS powyżej 299.00 zł (cena regularna 16.90 zł)
Możliwość zwrotu towaru w ciągu 14 dni

Szczegółowy opis

GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN® rozm. "M".
Nieprzywierająca ceramiczna powierzchnia wewnętrzna BIOPAN® zapewnia, że żywność nie przywiera, nie przypala się oraz nie zawiera żadnych toksycznych substancji. Łatwa konserwacja, długa żywotność.

GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN®, rozm. „M”. Maks. zewnętrzne wymiary blachy: 30 x 23 x 4 cm, maks. objętość 1500 ml.

Grubościenna konstrukcja gwarantuje, że formy i brytfanny nie popękają ani się nie odkształcą, jak w przypadku klasycznych cienkich metali = długa żywotność foremek i blach.

Czy wiesz, że ...? DEDRA jako jedyna firma na świecie używa jasnozielonej nieprzywierającej powierzchni ceramicznej BIOPAN®. Największy światowy producent powierzchni ceramicznych nazwał ten odcień: DEDRA GREEN (DEDRA ZIELONY).

Stosowanie na wszystkich powierzchniach grzewczych: gaz, kuchenka el., płyta szkło-ceramiczna, indukcyjna, halogenowa, pieczenie w piekarniku, na grillach zewnętrznych.

TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!

Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że ​​pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊

Darmowe akcesoria

Części zamienne