0

0.00 zł

razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto
XXXL grubościenna brytfanna głęboka BIOPAN, 46 cm, objętość 5700 ml

Kod: DA7801

Turbozniżka
Turbozniżka

XXXL grubościenna brytfanna głęboka BIOPAN, 46 cm, objętość 5700 ml

Kod: DA7801

GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN® rozm. "XXXL".
Nieprzywierająca ceramiczna powierzchnia wewnętrzna BIOPAN® zapewnia, że żywność nie przywiera, nie przypala się oraz nie zawiera żadnych toksycznych substancji. Łatwa konserwacja, długa żywotność.

Cały opis
Obrazek wariantu
DA7801
ZNIŻKA 19 zł
56.90 z VAT
SPRZEDAŻ ZAKOŃCZONA
Dostawa GRATIS powyżej 299.00 zł (cena regularna 16.90 zł)
Możliwość zwrotu towaru w ciągu 14 dni

Szczegółowy opis

GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN® rozm. "XXXL".
Nieprzywierająca ceramiczna powierzchnia wewnętrzna BIOPAN® zapewnia, że żywność nie przywiera, nie przypala się oraz nie zawiera żadnych toksycznych substancji. Łatwa konserwacja, długa żywotność.

XXXL GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN®
Maks. zewnętrzne wymiary blachy: 46 x 28,5 x 6,5 cm, maks. objętość 5700 ml.

Grubościenna konstrukcja gwarantuje, że formy i brytfanny nie popękają ani się nie odkształcą, jak w przypadku klasycznych cienkich metali = długa żywotność foremek i blach.

Czy wiesz, że ...? DEDRA jako jedyna firma na świecie używa jasnozielonej nieprzywierającej powierzchni ceramicznej BIOPAN®. Największy światowy producent powierzchni ceramicznych nazwał ten odcień: DEDRA GREEN (DEDRA ZIELONY).

Stosowanie na wszystkich powierzchniach grzewczych: gaz, kuchenka el., płyta szkło-ceramiczna, indukcyjna, halogenowa, pieczenie w piekarniku, na grillach zewnętrznych.

Zmiana koloru powierzchni jest naturalna:
Pod wpływem tłuszczu i wyższych temperatur dochodzi do barwnych zmian wszystkich powłok nieprzywierających. Jasnozielona powierzchnia zmieni kolor na ciemniejszy odcień.

TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!

Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że ​​pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊

Darmowe akcesoria

Części zamienne