0

0.00 zł

razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto
PIZZA & FRYTKI blacha BIOPAN® GOLD do pieczenia pizzy i frytek, z perforowanym dnem, Ø 34,5 cm

Kod: DA25491

PIZZA & FRYTKI blacha BIOPAN® GOLD do pieczenia pizzy i frytek, z perforowanym dnem, Ø 34,5 cm

Kod: DA25491

Praktyczna blaszka do pieczenia pizzy i frytek ze stali ze złoto-miedzianą powierzchnią nieprzywierającą BIOPAN® GOLD premium, która jest łatwa w utrzymaniu i trwała.

Cały opis
Cena dla Ciebie
37.90 z VAT
Dostępne
Dostawa GRATIS powyżej 299.00 zł (cena regularna 16.90 zł)
Możliwość zwrotu towaru w ciągu 14 dni

Szczegółowy opis

Praktyczna blaszka do pieczenia pizzy i frytek ze stali ze złoto-miedzianą powierzchnią nieprzywierającą BIOPAN® GOLD premium, która jest łatwa w utrzymaniu i trwała.

PIZZA & FRYTKI BLASZKA do pieczenia pizzy i frytek, średnica 34,5 cm, wys. 2,2 cm,
z perforowanym dnem i krawędzią ułatwiającą wysypanie frytek.

 

Idealna do pieczenia pizzy i frytek

  • perforacja w blaszce umożliwia łatwy dostęp ciepła ciepła i pary do ciasta, dzięki czemu ciasto utworzy chrupiącą powierzchnię przy zachowaniu miękkiego i elastycznego wnętrza.

 

 

Nasza wskazówka:

  • Możesz wykorzystać również do opiekania czy pieczenia bagietek, idealna także do suszenia żywności, takiej jak chipsy z jabłek lub różnych rodzajów warzyw.

 

Formy nadają się do pierkarników elektrycznych, gazowych i konwekcyjno-parowych.

TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!

Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że ​​pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊

Darmowe akcesoria

Części zamienne