0

0.00 zł

razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto
Sarni grzbiet, forma chlebowa BIOPAN® GOLD , objętość 1600 ml, 27 x 13 x 7 cm

Kod: DA25461

Sarni grzbiet, forma chlebowa BIOPAN® GOLD , objętość 1600 ml, 27 x 13 x 7 cm

Kod: DA25461

SARNI GRZBIET, forma chlebowa ze stali ze złoto-miedzianą powierzchnią nieprzywierającą BIOPAN® GOLD premium, która jest łatwa w utrzymaniu i trwała. Premium BIOPAN® GOLD łatwe wyjmowanie gotowych przysmaków z form.
Idealna na galaretę, salceson, chleb, keks, pasztet, pieczeń rzymską, farsz i inne pieczone oraz niepieczone przysmaki ...

Cały opis
Cena dla Ciebie
27.90 z VAT
Dostępne
Dostawa GRATIS powyżej 299.00 zł (cena regularna 16.90 zł)
Możliwość zwrotu towaru w ciągu 14 dni

Szczegółowy opis

SARNI GRZBIET, forma chlebowa ze stali ze złoto-miedzianą powierzchnią nieprzywierającą BIOPAN® GOLD premium, która jest łatwa w utrzymaniu i trwała. Premium BIOPAN® GOLD łatwe wyjmowanie gotowych przysmaków z form.
Idealna na galaretę, salceson, chleb, keks, pasztet, pieczeń rzymską, farsz i inne pieczone oraz niepieczone przysmaki ...

SARNI GRZBIET, forma chlebowa, objętość 1600 ml, 27 x 13 x 7 cm.

 

  • formę wykorzystasz na chleb, ale także na galaretę, salceson, keks, pieczeń rzymską, farsz...
  • i inne pieczone oraz niepieczone przysmaki

Formy nadają się do pierkarników elektrycznych, gazowych i konwekcyjno-parowych.

TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!

Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że ​​pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊

Darmowe akcesoria

Części zamienne