0

0.00 zł

razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto
Brytfanna BIOPAN rozm. XL, objętość 4500 ml
Turbozniżka
Turbozniżka

Brytfanna BIOPAN rozm. XL, objętość 4500 ml

GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN® rozm. "XL".
Nieprzywierająca ceramiczna powierzchnia wewnętrzna BIOPAN® zapewnia, że żywność się nie przykleji, nie przypali oraz nie zawiera żadnych toksycznych składników. Łatwa konserwacja, długa żywotność.

Cały opis

Tego produktu nie można już zakupić. Sprawdź podobne produkty, które mamy dla Ciebie w magazynie.

Szczegółowy opis

GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN® rozm. "XL".
Nieprzywierająca ceramiczna powierzchnia wewnętrzna BIOPAN® zapewnia, że żywność się nie przykleji, nie przypali oraz nie zawiera żadnych toksycznych składników. Łatwa konserwacja, długa żywotność.

GŁĘBOKA BRYTFANNA BIOPAN®, rozm. „XL”
Maks. zewnętrzne wymiary blachy: 38 x 31 x 6 cm, maks. objętość 4500 ml.

Grubościenna konstrukcja gwarantuje, że formy i brytfanny nie popękają ani się nie odkształcą,
jak w przypadku klasycznych cienkich metali = długa żywotność foremek i blach.

Czy wiesz, że ...? DEDRA jako jedyna firma na świecie używa jasnozielonej nieprzywierającej
powierzchni ceramicznej BIOPAN®. Największy światowy producent powierzchni ceramicznych
nazwał ten odcień: DEDRA GREEN (DEDRA ZIELONY).

Stosowanie na wszystkich powierzchniach grzewczych: gaz, kuchenka el., płyta szkło-ceramiczna,
indukcyjna, halogenowa, pieczenie w piekarniku, na grillach zewnętrznych.

TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!

Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że ​​pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊

Darmowe akcesoria

Części zamienne