0

0.00 zł

razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto
Rozkładana forma tortowa ø 11 cm BIOPAN® GOLD, okrągła, wysokość 5,5 cm

Kod: DA25474

Rozkładana forma tortowa ø 11 cm BIOPAN® GOLD, okrągła, wysokość 5,5 cm

Kod: DA25474

Okrągła rozkładana forma do pieczenia ze stali ze złoto-miedzianą powierzchnią nieprzywierającą BIOPAN® GOLD premium, która jest łatwa w utrzymaniu i trwała. Premium BIOPAN® GOLD łatwe wyjmowanie gotowych przysmaków z form.

Cały opis
Cena dla Ciebie
24.29 z VAT
Dostępne
Dostawa GRATIS powyżej 299.00 zł (cena regularna 16.90 zł)
Możliwość zwrotu towaru w ciągu 14 dni

Szczegółowy opis

Okrągła rozkładana forma do pieczenia ze stali ze złoto-miedzianą powierzchnią nieprzywierającą BIOPAN® GOLD premium, która jest łatwa w utrzymaniu i trwała. Premium BIOPAN® GOLD łatwe wyjmowanie gotowych przysmaków z form.

ROZKŁADANA FORMA TORTOWA ø 11 cm, okrągła forma do pieczenia z praktyczną metalową klamrą
ułatwiającą odpinania obręczy
i zdejmowanie dna, wysokość 5,5 cm.

 

  • formy do ciast różnych rozmiarów wykorzystasz przy tworzeniu wielopiętrowych tortów, oddzielnie również na pieczone lub niepieczone ciasta, serniki i słone przysmaki
  •  formy mają odpinane waflowe dno dla łatwego wyjmowania i nie przypalania. Spód możesz wykorzystać też jako tacę do serwowania

 

Formy nadają się do pierkarników elektrycznych, gazowych i konwekcyjno-parowych.

TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!

Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że ​​pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊

Darmowe akcesoria

Części zamienne