0

0.00 zł

razem: 0.00 zł
z VAT
Przejdź do koszyka
Koszyk
Konto
Patelnia głęboka Ø 28 cm BIOPAN® S&P, z odpinanym uchwytem, objętość 2600 ml

Kod: DA24342

Patelnia głęboka Ø 28 cm BIOPAN® S&P, z odpinanym uchwytem, objętość 2600 ml

Kod: DA24342

Patelnie z powłoką SALT & PEPPER (S & P) mają trwałą, dwuwarstwową powierzchnię ceramiczną, która jest bardzo odporna na zarysowania, łatwa w konserwacji i wykazuje długą żywotość. Mogą być używane na płytach indukcyjnych i mają zdejmowaną rączkę do praktycznego przechowywania lub używania w piekarniku.

Cały opis
Wariant: Głęboka
Cena dla Ciebie
150.79 z VAT
Ostatnie sztuki na magazynie
Dostawa GRATIS powyżej 299.00 zł (cena regularna 16.90 zł)
Możliwość zwrotu towaru w ciągu 14 dni

Szczegółowy opis

Patelnie z powłoką SALT & PEPPER (S & P) mają trwałą, dwuwarstwową powierzchnię ceramiczną, która jest bardzo odporna na zarysowania, łatwa w konserwacji i wykazuje długą żywotość. Mogą być używane na płytach indukcyjnych i mają zdejmowaną rączkę do praktycznego przechowywania lub używania w piekarniku.

BIOPAN® S&P GŁĘBOKA PATELNIA z odpinaną rączką, objętość 2600 ml, średnica 28 cm, wysokość 5,5 cm (z rączką ok. 8 cm).

 

Patelnia BIOPAN® S&P

  • odporna, dwuwarstwowa powłoka ceramiczna SALT & PEPPER;
  • indukcyjny spód, masywne dopracowanie gwarantuje, że dno patelni nie „rozejdzie” się ani nie zdeformuje;
  • zdejmowany uchwyt (bez niego pasuje do piekarnika).

Ceramiczna powłoka patelni BIOPAN S&P NIE ZAWIERA żadnych PTFE ani PFOA (materiały toksyczne), w odróżnieniu od typowych patelni z powłoką nieprzywierająca z supermarketu!

Można używać na tych kuchenkach do gotowania:
gazowa, elektryczna, płyta ceramiczna, indukcyjna, halogenowa.

Do tej patelni pasuje nasza UNIWERSALNA POKRYWKA 28 cm z izolacją termiczną i ergonomicznym uchwytem DA5037.

TŁUSZCZ JEST NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM!

Nieprzywieralność jakiejkolwiek powierzchni do pieczenia (dotyczy również powłok konkurencyjnych) jest wprost proporcjonalna do zawartości tłuszczu w pieczonej żywności.
A) Im jest więcej tłuszczu w pieczonych składnikach, tym mniejsze ryzyko przywarcia ciasta do ścian formy, blachy lub naczynia.
B) Im mniej tłuszczu jest w cieście, tym bardziej jest podatne na przywieranie do formy.
Należy zachować ostrożność w przypadku lekkich ciast biszkoptowych o niższej zawartości tłuszczu. Podobnie trzeba myśleć o cieście do pizzy. Jest beztłuszczowe, dlatego przed pieczeniem konieczne jest przetarcie powierzchni formy olejem.
W takich przypadkach zdecydowanie zalecamy nasmarować formę tłuszczem, ponieważ tłuszczu (olej, masło) w lekkich ciastach jest mniej .
Tłuste ciasta i jedzenie możemy piec bez obaw, bez konieczności natłuszczania formy. Tłuszcz uwolniony z pożywienia zapewni, że ​​pokarm nie będzie przywierał i żywność da się łatwo wyjąć z formy także bez konieczności natłuszczania.
Pielęgnacja tych naczyń jest znacznie łatwiejsza niż w przypadku form bez warstwy nieprzywierającej. Łatwe mycie i konserwacja.
Należy jednak pamiętać, że:
„TŁUSZCZ jest podczas pieczenia NAJLEPSZYM PRZYJACIELEM” 😊

Darmowe akcesoria

Części zamienne